BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Voorbereidingen huwelijk prins Félix in volle gang

De grote dag nadert voor prins Félix van Luxemburg en zijn verloofde Claire Lademacher. Het paar trouwt dinsdag 17 september in Duitsland.

Het burgerlijk huwelijk zal voltrokken worden in Königstein im Taunus. Enkele dagen later, op zaterdag 21 september, vindt in Frankrijk het kerkelijk huwelijk plaats in de Sainte Marie-Madeleine de Saint-Maximin-la-Sainte-Baume basiliek.

De voorbereidingen voor de huwelijksdag zijn volgens Hello! Magazine in volle gang. Het huwelijk van prins Félix is geen officiële staatsgebeurtenis en zal niet lijken op de trouwdag van zijn oudere broer erfgroothertog Guillaume. Zijn bruiloft nam in oktober 2012 twee dagen in beslag.

Prins Félix is de tweede zoon van groothertog Henri van Luxemburg en groothertogin Maria Teresa. Op 13 december 2012 maakte het Luxemburgse hof de verloving bekend van prins Félix en de Duitse Claire Lademacher. De twee verloofden leerden elkaar kennen op de kostschool in Zwitserland, later studeerden ze samen in Rome.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: