BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Ziekenbezoek voor Spaanse koning

Koning Juan Carlos heeft in het universiteitsziekenhuis Quirón bezoek gehad van koningin Sofia, prins Felipe, prinses Letizia en prinses Elena.

De koning is dinsdagavond geopereerd aan zijn linkerheup. Hij heeft een tijdelijke prothese gekregen en moet nu enkele weken een antibioticakuur ondergaan voordat hij opnieuw geopereerd wordt. "We moeten er zeker van zijn dat de infectie weg is", aldus chirurg Miguel Cabanela na afloop van de ingreep.

Koning Juan Carlos kreeg in november vorig jaar een kunstheup, maar had de pech dat deze infecteerde. "Dat gebeurt maar bij 1 procent van de patiënten", aldus Cabanela. Bij de operatie dinsdagavond moest bekeken worden of één ingreep voldoende was, of dat er twee keer moest worden ingegrepen. Cabanela besloot vanwege de graad van infectie tot dat laatste.

Zes weken lang krijgt de koning een kuur, daarna moet hij twee weken zonder die medicijnen wachten op een nieuwe operatie waarbij hij een nieuwe kunstheup krijgt. "Daarna duurt het nog zes weken voor hij weer normaal kan lopen", aldus Cabanela.

Koning Juan Carlos wordt bij openbare optredens waar mogelijk vertegenwoordigd door zijn zoon Felipe. "Maar de koning tekent ook in het ziekenhuis gewoon wetten en andere staatsstukken. Dat is in het verleden ook gebeurd en dat gebeurt nu weer", zei een paleiswoordvoerder voorafgaande aan de ziekenhuisopname.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: