BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Apeldoorn opnieuw plek voor koninklijk feest

Prins Jaime en prinses Viktória trouwen zaterdagmiddag om 13.00 uur in de kerk van Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming in Apeldoorn.

De bruid Viktória Cservenyák is in Apeldoorn opgegroeid. Ook bruidegom prins Jaime bewaart goede herinneringen aan de koninklijke stad, waar eerder zijn neven prins Maurits en prins Pieter-Christiaan trouwden.

Jaime en Viktória, die donderdag voor de wet trouwden in Wijk bij Duurstede, houden zaterdag de media buiten de deur tijdens de huwelijksmis, die wordt opgedragen door de jezuïet Tjeerd Jansen. Hij is studentenpastor in Amsterdam en rector van De Krijtberg, de Kerk van de H. Franciscus Xaverius.

De koninklijke familie zal in groten getale aanwezig zijn op de bruiloft, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst eerder deze week bekendgemaakt. Na de plechtigheid in de kerk is er een feest in paleismuseum Het Loo, dat vaker wordt gebruikt voor familiefeesten. Zo vierde Willem-Alexander er in 2007 zijn 40e verjaardag.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: