BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bijzondere trouwringen voor Jaime en Viktória

Prins Jaime heeft als speciale gezant natuurlijke hulpbronnen gekozen voor bijzondere trouwringen voor zijn huwelijk met Viktória Cservenyák.

Het goud is namelijk ‘duurzaam’: afkomstig uit Peru en aangekocht via het Fair Trade programma van Solidaridad. Dat zorgt ervoor dat niet alleen de mijnwerkers eerlijk worden betaald, maar dat ook mensen in het gebied rond de goudmijn profiteren van de mijnbouw.

De verlovingsring die Viktória eerder dit jaar ontving bevatte ook bijzonder goud, zo vertelde prins Jaime in een interview met het maandblad Royalty. "Gezien mijn werk wilde ik zeker weten dat het goud en de diamanten in de verlovingsring en trouwringen geen oorsprong hadden in een oorlogsgebied als Oost-Congo”, aldus Jaime.

Het goud voor de verlovingsring bestond uit herwonnen goud uit de elektronicasector en de diamanten kwamen uit conflictvrije mijnen. "Voor de trouwringen kocht de juwelier op mijn verzoek goud in van het Fair Trade-programma. Nu kan ik naar onze ringen kijken en weten dat ze werkelijk iets puurs vertegenwoordigen”, vertelde Jaime aan Royalty.

Bron: ANP

Foto's

Bekijk hier de foto's van het bruidspaar en de gasten

Video

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: