BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Geen koninklijke peetouders voor George'

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben goede vrienden aangewezen als peetouders van hun zoontje, prins George. Dat meldt althans The Sunday Times, die drie namen ingefluisterd heeft gekregen van anonieme bronnen.

Het zou gaan om Fergus Boyd, een gezamenlijke vriend die het stel sinds hun tijd aan de Universiteit van St. Andrews kent, prins Williams jeugdvriend Hugh van Cutsem en Emilia d'Erlanger, een oude vriendin die samen met Catherine op de kostschool Marlborough College zat.

Eerder werd bekendgemaakt dat er in totaal zes peetouders zijn. Wie de overige drie worden weet The Sunday Times niet, maar ook deze zouden geen familie zijn. Door geen peetouders met blauw bloed voor hun baby te kiezen, breekt het stel met de traditie van eerdere generaties troonopvolgers.

De doop van prins George staat op 23 oktober in de agenda en vindt plaats in St. James Palace. Prins William en Catherine zouden bewust voor die locatie hebben gekozen, omdat het kleiner en persoonlijker is dan Buckingham Palace waar veel Britse royals zijn gedoopt. De twee willen een kleine, intieme ceremonie en hebben naar verluidt alleen directe familieleden en goede vrienden uitgenodigd.

Bron: ANP