BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Jurk prinses Viktória van Claes Iversen

De kersverse prinses Viktória, echtgenote van prins Jaime, droeg zaterdag bij de kerkelijke inzegening van het huwelijk een jurk van de in Amsterdam wonende en werkende Deense modeontwerper Claes Iversen.

De jurk met empirelijn is gemaakt in een combinatie van ivoor crêpe zijde en crêpe Georgette, zo liet de couturier weten. Op de zoom zijn stofbloemen, glaskralen en kristallen geborduurd. De japon heeft een ruime sleep en Viktória droeg een tulle sluier met Swiss dot (katoen met knopjes) en Franse kant.

Viktória droeg het zogenoemde ‘korenaar’ diadeem dat eerder ook door andere bruiden uit de koninklijke familie bij hun huwelijk is gedragen.

Huwelijksmis

De bruid arriveerde samen met haar moeder en stiefvader even voor 13 uur bij de kerk van Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming in Apeldoorn voor de huwelijksmis. Jaime was haar kort voorgegaan, aan de arm van zijn moeder prinses Irene.

Claes Iversen (36) ontwierp eerder dit jaar in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale herinneringspenning ter gelegenheid van de inhuldiging van Jaimes neef koning Willem-Alexander.

Bron: ANP

Foto's

Bekijk hier de foto's van het bruidspaar en de gasten

Video

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: