BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Koningin Mathilde moet iets anders dragen dan Natan'

Het Flanders Fashion Institute is het zat dat koningin Mathilde voornamelijk outfits draagt van het Belgische modehuis Natan.

Het mode-instituut heeft de vorstin dan ook een heleboel informatie gegeven over andere nationale ontwerpers.

Het FFI hoopt dat Mathilde andere Belgische ontwerpers in de toekomst ook een kans geeft. Hierover bericht het blad Royals. "De koningin zou een goede ambassadrice van de Belgische mode zijn", zegt Agnes Wené van het FFI tegen Het Laatste Nieuws. Maar de vrouw van koning Filip laat zich vooral zien in kleding van Natan en soms Dries van Noten, constateert het instituut.

''Ze zou makkelijk een stap verder kunnen gaan door uit een nog breder gamma eigen Belgische designers te kiezen'', gaat Agnes verder. Het FFI heeft Mathilde naast informatie van andere ontwerpers ook sieraden van Belgische juweliers, handtassen en andere accessoires uit eigen land gegeven.

Het FFI krijgt volgende week de kans om de modekeuze van de koningin met haar te bespreken. Mathilde bezoekt dan een grote internationale modeconferentie georganiseerd door het instituut. ''De koningin wenst door haar aanwezigheid de Belgische modesector te steunen die van groot belang is voor onze economie'', liet het Belgische paleis weten.

Bron: Royals

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: