BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar aanwezig bij huwelijk prins Jaime en Viktória

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en andere leden van de Koninklijke Familie zijn zaterdag 5 oktober 2013 aanwezig bij het kerkelijk huwelijk van prins Jaime met Viktória Cservenyák.

De huwelijksplechtigheid vindt plaats in de kerk van Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming in Apeldoorn. Aansluitend zal er een feestelijke viering zijn op Paleis Het Loo. Het toekomstig bruidspaar heeft voor Apeldoorn gekozen omdat Viktória daar is opgegroeid en Prins Jaime hier veel tijd heeft doorgebracht.
 
Prins Jaime is geboren op 13 oktober 1972 te Nijmegen. Hij is de tweede zoon van Prinses Irene en Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme. Hij bracht zijn jeugd door in Frankrijk, Spanje en Nederland. Hij studeerde Internationale Betrekkingen aan Brown University en Internationale Economie en Conflict Management aan Johns Hopkins Universiteit in de Verenigde Staten. Prins Jaime is sinds 2001 werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij was geplaatst in Irak en Afghanistan en werkte onder meer voor de Europese Commissaris Mededinging Kroes in Brussel. Hij is momenteel Speciale Gezant Natuurlijke Hulpbronnen.
 
Viktória Cservenyák is geboren op 25 mei 1982 te Boedapest, Hongarije. Ze bracht haar jeugd door in Hongarije, Zwitserland en vanaf haar achtste levensjaar in Nederland. Ze studeerde Nederlands Recht aan Universiteit Utrecht en rondde haar studie Master of International Business Transactions & Law af op Nyenrode Business Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 2006 was zij werkzaam als advocaat bij Allen & Overy. Haar juridische carrière heeft ze van 2010-2012 onderbroken om een Engelstalige roman te schrijven en in eigen beheer uit te geven. Op dit moment is ze bedrijfsjurist op het hoofdkantoor van de Rabobank.

Bron: RVD/ANP