BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Peetouders en gasten doop prins George bekend

Woensdagochtend zijn de peetouders van prins George bekend gemaakt. De ouder prins William en Catherine hebben onder andere gekozen voor Zara Phillips.

Zara Phillips is de nicht van prins William. Haar moeder, prinses Anne is de zuster van prins Charles.

Verder hebben de ouders vooral gekozen voor goede vrienden. William van Cutsem is een jeugdvriend van de prins. Ook Jamie Lowther-Pinkerton is één van de peetouders. Hij behoort tot de hofhouding van het Britse koninklijk huis en is er vooral voor prins William, Catherine en prins Harry. 

Julia Samuel was een goede vriendin van prinses Diana. Oliver Baker is een studiegenoot van beide ouders in de tijd dat ze aan de Universiteit van St Andrews studeerden.

Hugh Grosvenor is de zoon van de hertog van Westminster. En Emilia Jardine-Paterson is een goede vriendin van het paar.

In de Chapel Royal van St. James Palace zijn maar een selecte groep gasten aanwezig. Koningin Elizabeth, prins Philip, prins Charles, Camilla en prins Harry zullen aanwezig zijn bij de doop van de nieuwe prins.

Carole en Michael Middleton, de ouders van Catherine zijn ook aanwezig bij de doop. Evenals haar zus en broer, Pippa en James.

Na de doop houden prins Charles en Camilla een receptie in Clarence House.