BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Félix en prinses Claire op reis naar Japan

De Luxemburgse prins Félix en zijn echtgenote prinses Claire reizen deze week naar Japan. Daar wonen ze vrijdag de festiviteiten bij ter gelegenheid van het eeuwfeest van de katholieke Sofia-universiteit in Tokio.

Het pasgetrouwde paar zal ook een ontmoeting hebben met het Japanse keizerspaar. Prins Félix en prinses Claire huwden eind september in Frankrijk. Het is hun eerste gezamenlijke buitenlandse reis. De prins, de tweede zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa, voert slechts bij uitzondering publieke taken uit.

De Sofia-universiteit in Tokio is zusteruniversiteit van de universiteit van Luxemburg. Dat is de reden voor de afvaardiging naar de viering van het 100-jarig bestaan. Keizer Akihito en keizerin Michiko zijn daarbij ook aanwezig.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: