BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins George gedoopt in kleine kring

Prins George is tijdens een besloten dienst zo'n drie maanden na zijn geboorte gedoopt in de koninklijke kapel van het St James's Palace in Londen. Journalisten waren niet welkom tijdens de ceremonie.

De aartsbisschop van Canterbury leidde de dienst, schrijft de BBC. Bij de ceremonie was een selecte groep gasten aanwezig, onder wie koningin Elizabeth, prins Philip, prins Charles, Camilla, prins Harry, Michael, Carole, Pippa en James Middleton en zeven peetouders van George en hun partners. Eerder op de dag had het Britse koningshuis bekendgemaakt wie als peetouder waren gekozen.

De hertog en hertogin van Cambridge kwamen voor aanvang van de doop aanrijden in een donkerblauwe Jaguar. Even later kreeg de wereld de kleine prins eindelijk weer te zien. George zag er beeldig uit in een replica van het 172 jaar oude doopkleed. Zijn moeder droeg een jurk van Alexander McQueen en een bijpassende hoed van Jane Taylor.

De gasten worden na de doop verwacht in Clarence House, de residentie van prins Charles. Daar zullen ze de dag feestend afsluiten.

Bron: ANP

Video