BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Letizia opent verzorgingshuis

De Spaanse prinses Letizia heeft dinsdag in Toledo het hypermoderne verzorgingshuis El Greco voor ouderen geopend.

De echtgenote van troonopvolger Felipe was al van plan om in juli te komen, maar moest haar bezoek uitstellen na de treinramp bij Santiago de Compostella die aan 79 mensen het leven kostte.

De prinses kwam met een grote delegatie, onder wie de burgemeester van Toledo Emiliano García-Page, en bewonderde onder meer de faciliteiten van het huis. Zo keek ze rond op de afdelingen ergotherapie, waar senioren werken met honden, en op de afdelingen fysiotherapie en revalidatie. Ze schudde diverse bewoners de hand en onthulde ook een gedenkplaat.

El Greco, genoemd naar de beroemde Griekse kunstschilder die voornamelijk in Spanje werkte, behoort volgens de Spaanse overheid tot een van de modernste residenties in de ouderenzorg. De regio Castilla-La Mancha is hiermee goed voorbereid op de behoeften van oudere mensen, leerde de prinses.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: