BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Vliegtuigpech voor prins Felipe

De Spaanse prins Felipe is met enkele uren vertraging aangekomen in Tegucigalpa, de hoofdstad van Honduras. Daar is hij maandag aanwezig bij de installatie van de nieuwe president Juan Orlando Hernández.

De vertraging kwam door problemen met de Airbus A310 die de Spaanse kroonprins naar Midden-Amerika bracht. Het vliegtuig maakte een geplande tussenlanding in de Dominicaanse Republiek. Kort na vertrek van het vliegveld van Santo Domingo dachten de piloten dat er iets mis was met de motoren. Ze besloten geen risico te nemen en keerden terug voor nadere inspectie van het toestel. Er bleek uiteindelijk niets aan de hand te zijn, aldus een woordvoerder van het Spaanse ministerie van Defensie maandag tegenover Spaanse media.

Prins Felipe werd op het militaire vliegveld Soto Cano Air Base welkom geheten door de aftredende president Porfirio Lobo Sosa. De kroonprins moet zijn programma in Honduras enigszins aanpassen door zijn late aankomst, zo meldt de website Publico op basis van mededelingen van het hof.

Het was de tweede keer in korte tijd dat een vlucht van prins Felipe problemen heeft. Eind november kon een reis naar Brazilië op het laatste moment niet doorgaan wegens problemen met de Airbus, volgens Spaanse media hetzelfde toestel. Defensie heeft twee vliegtuigen beschikbaar voor de regering en koninklijke familie. Toen prins Felipe zijn reis naar Brazilië moest annuleren, was het tweede toestel niet beschikbaar vanwege onderhoud.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: