BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgische prins Amedeo gaat trouwen

Prins Amedeo, de oudste zoon van prinses Astrid, en de Italiaanse Elisabetta Rosboch von Wolkenstein hebben zich verloofd. Dat meldt de persdienst van het Paleis.

Het paar was vrijdag gespot op het Sint Pietersplein in Rome. Daar zegende paus Franciscus ter gelegenheid van Valentijnsdag 20.000 verloofde stellen, onder wie prins Amedeo en Lili, zoals Elisabetta wordt genoemd.

Het Belgische hof wilde vrijdag nog geen reactie geven, maar zaterdag kwam dan toch de officiële mededeling namens Amedeo's ouders prinses Astrid en prins Lorenz. Een datum voor het huwelijk werd nog niet bekendgemaakt. Prins Amedeo rondt deze zomer zijn studie af aan de Colombia-universiteit in New York. Wellicht wordt daar op gewacht.

De prins, die volgende week vrijdag 28 jaar wordt, en zijn Italiaanse verloofde zijn al een aantal jaren samen maar hebben hun relatie heel lang geheim kunnen houden, mede omdat de Belgische media in New York niet op de prins letten. De onthulling kwam in november toen prins Amedeo en Lili samen op een liefdadigheidsgala verschenen. Daarna werd druk geanticipeerd op een aanstaande verloving.

Prins Amedeo is de oudste kleinzoon van de vorig jaar afgetreden koning Albert II. Hij is de eerste van de 12 koninklijke kleinkinderen die in huwelijksbootje stapt. Aan het openbaar leven neemt prins Amedeo, afgezien van familiegebeurtenissen en een enkel optreden op de nationale feestdag, geen deel. Hij zoekt werk in de financiële wereld, waarin zijn vader ook werkzaam is.

Lili Rosboch is op 9 september 1987 in Rome geboren en in Italië opgegroeid, waar ze haar schoolopleiding deed in het Frans aan het Lycée Chateaubriand. Haar vervolgstudie deed ze in Londen en na een stage werd ze in 2010 in New York als kunstredacteur aangenomen door het persagentschap Bloomberg.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: