BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Dochtertje prinses Madeleine heet Leonore

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft woensdag tijdens een speciale ministerraad de naam bekendgemaakt van de dochter van prinses Madeleine en Christopher O'Neill.

Het prinsesje heet voluit Leonore Lilian Maria. Ze is de hertogin van Gotland, een historische provincie in Oost-Zweden. Prinses Leonore werd donderdag 20 februari geboren in een ziekenhuis in New York.

Kroonprinses Victoria was ook aanwezig bij de bekendmaking van de naam. Haar dochtertje Estelle vierde zondag 23 februari haar tweede verjaardag. Bekijk hier de nieuwe foto's van prinses Estelle.

Foto: Kungahuset.se/Christopher O'Neill