BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Felipe brengt bezoek aan klooster Poblet

De Spaanse troonopvolger Felipe heeft woensdag een bezoek gebracht aan het klooster van Poblet, een cisterciënzer-klooster in Catalonië.

Het klooster staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

De Spaanse prins had in het klooster een vergadering met het comité dat dit jaar de tweehonderdste geboortedag van generaal Juan Prim (1814-1870) gaat herdenken, weet het Spaanse persbureau EFE. Felipe is voorzitter van de club die de verschillende festiviteiten voorbereidt ter herinnering van de Spaanse edelman, generaal en politicus.

Felipe werd woensdag ontvangen door de abt van het klooster van Poblet, Josep Alegré en na een kort bezoek aan de kloostergemeenschap was er tijd voor een fotomoment met het organisatiecomité. De zoon van de Spaanse koning week nog even af van het protocol door met bezoekers van het eeuwenoude klooster in gesprek te gaan en te grappen.

 

 

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: