BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse prinses Madeleine bevallen van een dochter

De Zweedse prinses Madeleine heeft donderdagavond 22:41 uur (plaatselijke tijd) in New York het leven geschonken aan een dochter.

Dat heeft de Zweedse koninklijke familie op haar website laten weten. Moeder en kind maken het goed.

Prinses Madeleine is bevallen in het New York Presbyterian Weill Cornell Medical Center. Daar zal Christopher O'Neill vrijdag een meeting hebben met de pers om 12:00 uur lokale tijd.

De naam van de baby is nog niet bekendgemaakt. Dit zal in Zweden worden gedaan tijdens een speciale ministerraad. Wanneer deze plaats zal vinden is nog niet bekend.

Het speciale Te Deum zal worden gehouden op zondag 2 maart in de Paleiskapel in Stockholm voor koninklijke familie en andere gasten. Dat meldt Vorsten.

De jongere zus van kroonprinses Victoria woont met haar echtgenoot, de Amerikaanse zakenman Christopher O'Neill, in de Verenigde Staten. Zij trouwden vorig jaar juni in Stockholm. In september maakten de 31-jarige prinses en haar man bekend dat zij een kind verwachtten.

Hun dochter is het tweede kleinkind van koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia. De eerste was prinses Estelle, die zondag haar tweede verjaardag viert. Zij is de dochter van kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: