BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Dankdienst voor geboorte Zweedse prinses Leonore

In Stockholm is zondag een speciale kerkdienst gehouden ter ere van de geboorte van prinses Leonore, de pasgeboren dochter van prinses Madeleine en Christopher O'Neill.

Bij de dienst in de koninklijke kapel in het paleis waren koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia aanwezig, evenals kroonprinses Victoria, die nog een brace draagt rond haar enkel, en haar echtgenoot prins Daniel. Ook prins Carl Philip was er, met zijn vriendin Sofia Hellqvist.

Afgelopen woensdag maakte de Zweedse koning tijdens een speciale ministerraad de naam en de titel bekend van zijn kleinkind. Voluit heet ze prinses Leonore Lilian Maria. Ze is hertogin van Gotland.

De dienst in de kapel van het koninklijk paleis werd geleid door geestelijke Michael Bjerkhagen. Prinses Leonore en haar ouders, prinses Madeleine en Christopher O'Neill, wonen in New York en waren niet bij de plechtigheid aanwezig.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: