BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Haakon opent kinderkunstproject

De Noorse kroonprins heeft woensdag met zijn 8-jarige zoon prins Sverre Magnus een bezoek gebracht aan het Internationale Museum voor Kinderkunst in Oslo. Kroonprins Haakon opende daar het kunstproject 'Daddy World Wide'.

In het project hebben kinderen van over de hele wereld hun zegje mogen doen in wat zij de eigenschappen vinden van een goede vader. In de expositie is een selectie te zien van 2.200 inzendingen van kinderen uit 20 verschillende landen. De kinderen die mee hebben gedaan aan 'Daddy World Wide' zijn tussen de 3 en 18 jaar oud. Waar kroonprins Haakon officieel de opening deed van het kunstproject, was het prins Sverre Magnus die het lint mocht doorknippen.

Het was niet voor het eerst dat de Noorse koninklijke familie het Internationale Museum voor Kinderkunst bezoekt. In 2001 was koningin Sonja er al eens en vier jaar later maakte kroonprinses Mette-Marit haar opwachting.

Bron: ANP

Klik hier voor de foto's

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: