BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Gezinsleven bevalt prins Jaime goed

Prins Jaime de Bourbon de Parme vindt het fantastisch om nu getrouwd te zijn. "Een vaste relatie is fantastisch, deze vrouw ook, en ons kind... Het ontstaan en de geboorte van een kind zijn zo bijzonder. Het ontstaan van het leven is het meest tastbare wonder dat er is", vertelt de prins in het Nederlands Dagblad.

Prins Jaime wilde graag vader worden, maar eerst 'het leven vol pakken'. "Ik ben zo blij dat ik eerst tijd had om naar oorlogsgebieden te gaan en veel te riskeren, zonder dat ik al verantwoordelijk was voor een gezin", vertelt de prins. "Ik was nu pas rijp voor een vaste relatie. Daarom kon ik Viktória ook ontmoeten en leren kennen en samen een leven opbouwen. Ik hoef nu niet meer per se naar oorlogsgebieden. Al deins ik er niet voor terug."

Jaime en Viktória trouwden in oktober vorig jaar. Op 21 februari werd hun dochtertje Zita Clara geboren. In de krant vertelt prins Jaime hoe ze elkaar in de trein naar Parijs ontmoetten toen hij op weg was naar zijn tantes. "Toen zaten we drie uur met elkaar te kletsen; een paar weken daarna hebben we afgesproken", vertelt hij. "Het is wel prachtig hoe het geluk soms hangt aan een miniem moment. Had een van ons ietsje later geboekt, dan hadden we elkaar misschien niet ontmoet."

De tweelingbroer van prinses Margarita verhuist komende zomer met zijn gezin naar Rome. Hij wordt de Nederlandse ambassadeur in Vaticaanstad.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: