BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Carlos voelt zich thuis in Italië

Niet prinses Cecilia maar haar oudere zusje prinses Luisa Irene zorgde zaterdag bij Cecilia's doopdienst in de kathedraal van Piacenza voor het meeste gehuil. Cecilia, dochter van prins Carlos de Bourbon de Parme en zijn vrouw prinses Annemarie, kikte alleen toen ze het doopwater over haar hoofdje kreeg.

Luisa Irene zette al een keel op toen ze op de arm van vader Carlos naar de doopkapel werd meegenomen. De meisjes waren weer helemaal rustig toen ze na afloop van de plechtigheid in de armen van hun ouders buiten poseerden voor de fotografen. Prinses Beatrix, als peettante aanwezig, keek van een afstandje toe, samen met haar andere petekind prinses Margarita.

Prins Carlos zei zich thuis te voelen in Italië, in het bijzonder in Piacenza en Parma waarvan hij de hertogstitel voert. ''We worden hier zo warm ontvangen", zei hij. De historische banden met zijn familie zijn eveneens belangrijk, zo stelde hij, al is het al meer dan 150 jaar geleden dat zijn overgrootvader Roberto hier op de troon zat.

De tientallen belangstellenden voor de eeuwenoude kathedraal kwamen dan ook niet om 'hun' hertog te zien, maar prinses Beatrix, in Piacenza nog altijd 'regina d'Olanda', koningin van Nederland.

Prinses Viktória, echtgenote van prins Jaime, vertelde zaterdag in Piacenza dat ze voor het eerst op stap waren zonder hun in februari geboren dochter prinses Zita. Over de doop van hun dochtertje hebben ze nog niet nagedacht. "We komen hier om ideeën op te doen", aldus prins Jaime. De prins vestigt zich later dit jaar met zijn gezin in Rome. De tweelingbroer van prinses Margarita is benoemd als Nederlands ambassadeur bij de paus.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: