BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins George steelt de show in Nieuw-Zeeland

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn samen met hun zoontje prins George aangekomen in Nieuw-Zeeland. Maandagochtend landden de drie op het vliegveld van Wellington.

Hoewel hertogin Catherine er weer prachtig uitzag, was het volgens Daily Mail het kleine prinsje die de show stal. Alle ogen waren op hem gericht. Ondanks een reis van zo'n 30 uur, gedroeg het kleine jongetje zich volgens de krant voorbeeldig.

De hertog en hertogin van Cambridge kwamen wat later aan dan verwacht, dit vanwege het slechte weer in het land. In Wellington werd het stel opgehaald door premier John Key. Na aankomst gingen prins William en hertogin Catherine naar het Government House, daar werden ze onder meer verwelkomd met een traditionele Maori-dans, de Haka. Op foto's is te zien dat hertogin Catherine lacht en praat met een man in traditionele kleding, met bijna blote billen.

Op foto's is ook vastgelegd hoe prins William en hertogin Catherine een aanwezige begroetten met de zogenoemde Hongi-groet, een gebruik waarbij mensen hun neus en voorhoofd tegen elkaar drukken. Het tweetal maakte ook een praatje met verschillende schoolkinderen. Een groot deel van de rest van de dag zouden de zoon van prins Charles en zijn echtgenote met elkaar hebben doorgebracht, in de hoop een beetje bij te komen van de lange vlucht.

Op de eerste dag van hun bezoek droeg hertogin Catherine een rode jas van de Britse ontwerpster Catherine Walker, zij was een van de favoriete designers van de moeder van prins William, Diana. Tijdens eerdere bezoeken en officiële afspraken is de outfit van hertogin Catherine meestal het gesprek van de dag, maar Daily Mail denkt dat dit bij deze tour bijzaak zal zijn. Alle aandacht zal namelijk uitgaan naar het kleine jongetje George.

Zaterdagavond vertrok het stel samen met hun team richting Down Under. Voordat prins William en hertogin Catherine aankwamen in Wellington maakte het paar een tussenstop in Sydney. Daar werd hertogin Catherine nog in een andere outfit gespot.

Bron: ANP