BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mathilde komt op tegen kanker

Koningin Mathilde brengt op Hemelvaartsdag een hulde aan iedereen die vecht tegen kanker of zich inzet voor biomedisch kankeronderzoek.

Dit doet de Belgische koningin in Landen, op de eerste dag van het sportieve evenement De 1000 km van Kom op tegen Kanker.

''Op deze manier steunt de koningin door haar aanwezigheid diegenen die vechten tegen kanker alsook de inzet voor een betere zorg voor (ex)-kankerpati├źnten. De strijd tegen kanker is helaas nog steeds een grote uitdaging'', liet de persdienst van het paleis dinsdag weten.

Van 29 mei tot 1 juni doen meer dan 500 teams mee aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Deze vijfde editie is de grootste tot nu toe, staat op de website van de organisatie.

De teamleden fietsen vier dagen lang acht etappes van 125 kilometer, dus twee etappes per dag. Telkens rijdt een lid van het team een etappe. Teams mogen meedoen als ze 5000 euro weten in te zamelen. De opbrengst van het evenement gaat elk jaar naar wetenschappelijk onderzoek.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook