BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een dochter voor prins Félix en prinses Claire

Prins Félix van Luxemburg en zijn vrouw prinses Claire zijn zondag ouders geworden van een gezonde dochter. Dat heeft het Luxemburgse hof 'met vreugde' bekendgemaakt.

Het prinsesje heet Amalia Gabriela Maria Teresa. Bij de geboorte woog ze 2950 gram en mat 50 centimeter aldus de mededeling van het groothertogelijk paleis.

Prinses Amalia is geboren op de kraamafdeling van het Groothertogin Charlotte in Luxemburg. Prins Félix, de tweede zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa, was bij de bevalling aanwezig. De grootouders van de kersverse ouders - het is hun eerste kindje - delen in de vreugde, zo voegde het hof er aan toe.

Prins Félix en prinses Claire trouwden vorig jaar september in Frankrijk. Prins Félix wil daar een wijngoed beheren.

Bron: ANP