BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Geen buitenlandse royals bij beëdiging Felipe

Voor de beëdiging van koning Felipe VI worden geen buitenlandse gasten of leden van andere koningshuizen uitgenodigd. Ook is er geen religieuze plechtigheid om de troonsbestijging van de nieuwe Spaanse koning te vieren. Dat heeft het Spaanse hof donderdag meegedeeld.

Volgens een woordvoerder van het hof is er onvoldoende tijd om buitenlandse gasten uit te nodigen en is er ook niet genoeg ruimte in het parlementsgebouw om de buitenlanders te ontvangen.

Felipe legt de eed af in een speciale zitting van het parlement. Volgens de Spaanse krant El Mundo wordt het donderdag 19 juni. De datum is nog niet officieel bekendgemaakt. Felipe volgt zijn vader Juan Carlos op. De 76-jarige koning kondigde maandag zijn aftreden aan.

Na de beëdiging willen Felipe en zijn vrouw Letizia als koning en koningin in juli en augustus naar het buitenland reizen. Frankrijk, Portugal en Marokko zijn volgens het koningshuis vermoedelijk de eerste bestemmingen van het paar.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: