BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Felipe met gezin aangekomen bij Huis van Afgevaardigden

Felipe is samen met zijn vrouw Letizia en hun twee kinderen aangekomen bij het Huis van Afgevaardigden. Daar zal hij zijn eed afleggen en zijn eerste toespraak geven als nieuwe koning van Spanje.

Langs de weg naar het Huis van Afgevaardigden stonden honderden Spanjaarden die een glimp probeerden op te vangen van de nieuwe koning en zijn gezin. Bij aankomst bij het ‘Congreso de los Diputados’ brachten de strijdkrachten een eresaluut aan de nieuwe koning die in het gala-uniform van de landmacht is gekleed. Premier Mariano Rajoy stond hen ook op te wachten. Voor de plechtigheden is de stad overigens hermetisch afgesloten.

Juan Carlos is niet aanwezig bij de eedaflegging. Koningin-moeder Sofia en prinses Elena waren wel aanwezig bij de installatie van Felipe evenals Pilar en Margarita de zussen koning Juan Carlos. De in opspraak geraakte jongste dochter van het teruggetreden koningspaar, Cristina, en haar man Iñaki Urdangarín, zijn niet welkom.

Eerder op de ochtend kreeg hij uit handen van zijn vader Juan Carlos de sjerp uitgereikt, deze symboliseert dat hij nu bevelhebber van de strijdkrachten is.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: