BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Militair defilé voor nieuwe koning Felipe VI

De nieuwe Spaanse koning Felipe en vrouw koningin Letizia hebben donderdagochtend het defilé geïnspecteerd. Direct na zijn eedaflegging en zijn eerste toespraak in het Huis van Afgevaardigden zag Felipe de militaire parade vanaf een podium langskomen.

Naast het kersverse koningspaar stonden hun twee dochters Leonor en Sofia. Verschillende strijdkrachten kwamen voorbij, allemaal in hun eigen uniform.

Na het defilé stapte de koning met zijn echtgenote in een auto met open dak om een rijtoer te maken door de stad met als einddoel het Koninklijk Paleis, het Palacio del Oriente. De route is ongeveer vijf kilometer lang. Voor de auto loopt een stoet paarden uit.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: