BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Paleis wist niets van interview koning Albert

Het Koninklijk Paleis in Brussel zegt officieel niet op de hoogte gesteld te zijn van het interview dat koning Albert gaf aan televisiezender RTL.

"Het Paleis is niet geraadpleegd, noch op de hoogte gesteld", zegt paleiswoordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw aan persbureau Belga. RTL en VTM zenden het interview volgende week maandag en dinsdag uit.

In een ongeveer twee uur durend interview spreekt Albert vrijuit over zijn jeugd, opvoeding, zijn ontmoeting met koningin Paola, de dood van zijn broer of de affaire-Dutroux en de abortuskwestie.

De makers zeggen dat koning Filip op de hoogte is gebracht van het interview, maar het Paleis zegt "niet geraadpleegd te zijn". Over het interview zelf geeft het Paleis geen commentaar. "We kennen de inhoud van het interview niet."

Het is de tweede maal dat er ruis op de communicatielijn lijkt te zitten tussen koning Filip en zijn ouders. In april ontsloeg koning Filip Vincent Pardoen als hoofd van het Huis van Koning Albert, nadat die een brief van koningin Paola zonder medeweten van het staatshoofd naar de media had gestuurd waarin ze haar bezorgdheid uitte over de gezondheidstoestand van prins Laurent, die toen in coma lag. Het paleis zei toen wel dat er geen enkel persoonlijk conflict speelde in de kwestie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook