BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Leonore voor het eerst in Zweden

Prinses Madeleine van Zweden en haar echtgenoot Christopher O'Neill zijn met hun dochter Leonore geland op vliegveld Arlanda bij Stockholm, weet The Local. Het gezin bezoekt het land vanwege de doop van het prinsesje op zondag.

Tijdens het bezoek zijn er wel meer feestelijke gebeurtenissen. Zo vieren de prinses en haar man zondag het eerste jubileum van hun trouwdag. Daarnaast is vrijdag een nationale feestdag in het Scandinavische land.

Leonore, die op 20 februari werd geboren, wordt zondag om 12:00 uur gedoopt in de kerk bij de koninklijke residentie Drottningholm. Na de doop, die wordt geleid door aartsbisschop Anders Wejryd, is er een receptie voor 160 gasten en aansluitend een lunch voor 100 genodigden.

Bron: ANP

Foto's: Kungahuset.se

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: