BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaans koningspaar op bezoek bij paus Franciscus

Paus Franciscus heeft maandag in het Vaticaan het nieuwe Spaanse koningspaar ontvangen.

Koningin Letizia was daarbij gekleed in het wit, zoals alleen katholieke vorstinnen dat bij een ontvangst door de kerkvorst mogen doen. Het bezoek aan de paus was de eerste buitenlandse reis van de op 18 juni aangetreden koning Felipe VI.

De audiëntie met paus Franciscus had plaats in zijn privébibliotheek. Paus Franciscus had het koningspaar vorig jaar al ontmoet, toen het als (toen nog) prinselijk paar zijn installatie bijwoonde. Eerder dit jaar was Felipe’s vader en voorganger koning Juan Carlos ook bij de paus. Hij woonde toen de heiligverklaring bij van de pausen Johannes Paulus II en Johannes XXIII.

Volgens Spaanse media heeft het nieuwe koningspaar in navolging van Juan Carlos de paus uitgenodigd om volgend jaar een bezoek te brengen aan Spanje.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: