BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaans koningspaar zwaait vanaf balkon naar het volk

Koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia hebben donderdagmiddag vanaf het balkon van het Koninklijk Paleis in Madrid, het Palacio del Oriente, naar de toegestroomde menigte gezwaaid.

Toen de balkondeuren opengingen, stapte de nieuwe koning eerste alleen het balkon op. Al snel voegde zijn echtgenote koningin Letizia zich ook bij hem.

Ook de dochters van koning Felipe en koningin Letizia kwamen zwaaien naar de duizenden Spanjaarden die op het nieuwe koningspaar stonden te wachten. "Een verenigd Spanje is onoverwinnelijk", riep de menigte. Net als: "Lang leve de koning!".

Ook koning Juan Carlos en zijn vrouw koningin Sofia voegden zich bij koning Felipe en zijn gezin. Koningin Sofia gaf haar zoon drie zoenen, ook kuste ze haar schoondochter en kleindochters. Vervolgens gaf ze ook haar man een kus op zijn wang. Na een minuut vertrokken koning Juan Carlos en zijn echtgenote weer van het balkon, daarna vertrokken ook de meisjes en koningin Letizia. Koning Felipe sloot de balkonscène alleen af.

Na de balkonscène vond er op het paleis nog een besloten receptie plaats, het laatste officiële programma-onderdeel van de dag.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: