BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse prins Carl Philip verloofd

Koning Carl Gustaf van Zweden stemt in met het huwelijk van zijn zoon Carl Philip met Sofia Hellqvist.

Voor de trouwpartij is nog geen datum vastgesteld maar het huwelijk is gepland voor volgende zomer, zo maakte het Zweedse hof vrijdagmiddag bekend.

Prins Carl Philip heeft vrijdagmorgen zijn huwelijksaanzoek gedaan, zo maakte het paar tijdens een ontmoeting met de pers bij het paleis Drottningholm bekend. "Ik heb de enorme eer om met deze fantastische vrouw verloofd te zijn", aldus de 35-jarige prins. Volgens Sofia (29) heeft de prins een 'prachtig, warm' hart.

De Zweedse koning heeft de regering al op de hoogte gesteld van de trouwplannen van zijn enige zoon, die als baby nog korte tijd kroonprins is geweest maar die titel na een grondwetswijziging weer verloor. Tot ergernis van koning Carl Gustaf en tot - latere - tevredenheid van prins Carl Philip, die nu zijn eigen gang kan gaan.

De aankondiging van de verloving kwam niet als een verrassing. Prins Carl Philip en Sofia zijn al sinds 2010 samen, en op koninklijke hoogtijdagen was het voormalige model al op de achtergrond aanwezig. Het enige verrassende is eigenlijk dat prins Carl Philip en Sofia nog zo lang hebben gewacht. Vorig jaar bij het huwelijk van Carl Philips jongere zus prinses Madeleine werd een spoedige aankondiging van een volgend koninklijk huwelijk al verwacht.

Bron: ANP

Bekijk de foto's