BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgische royals vieren bruiloft prins Amedeo in Rome

Bij de basiliek Santa Maria in Trastevere in Rome zijn zaterdag al vroeg de laatste voorbereidingen begonnen voor de inzegening van het huwelijk van de Belgische prins Amedeo en Lili Rosboch von Wolkenstein.

De Romeinse politie sloot om 14.00 uur het plein voor de basiliek af. Alleen genodigden waren daarna nog welkom. Er zijn flinke veiligheidsmaatregelen genomen, aldus een zegsman van het bruidspaar. De huwelijksdienst begint zaterdagmiddag om half zes.

Een van de eersten die aankwam bij de basiliek was prins Nicolae van Roemenië. Hij maakte meteen ook bekend waar het feest wordt voortgezet na de huwelijksmis: Villa Medici. Dat had geheim moeten blijven, en de media werden meteen verzocht daar uit de buurt te blijven.

De Belgische koninklijke familie is, op koningin Fabiola na, in zijn geheel aanwezig, met ereplaatsen voor Amedeo's peetvader en oom koning Filip en zijn peettante en oma, koningin Paola.

Onder de koninklijke gasten zijn ook de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en zijn van oorsprong Belgische vrouw Stéphanie en de Britse prinses Beatrice. De oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson is bevriend met prins Amedeo en was ook al eerder te gast bij feestjes in Brussel.

Bron: ANP

 

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: