BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bruid prins Amedeo draagt jurk Valentino

De kersverse echtgenote van prins Amedeo, Lili Rosboch von Wolkenstein, bleef zaterdag dicht bij huis voor haar huwelijk. De Italiaanse bruid koos voor een bruidsjurk van Valentino. Ook de bruidssluier is gemaakt door de Italiaanse ontwerper.

Valentino was in 2002 ook de keuze van Máxima Zorreguieta voor haar huwelijk met prins Willem-Alexander.

De bruid gaf zaterdag in de eeuwenoude Basiliek van de Heilige Maria in de Romeinse wijk Trastevere een krachtig 'oui' op de vraag van kardinaal Danneels of ze de rest van haar leven met Amedeo verder wilde. Hij antwoordde al even vastberaden. De meertalige mis, met teksten in het Frans en Italiaans en ook muziekstukken in het Engels en Duits, werd door 450 gasten bijgewoond.

Hier en daar werd stiekem op een telefoon gekeken om het verloop te weten van de voetbalwedstrijd van het nationale elftal van België. Na afloop snelde een deel van de bruiloftsgasten ook snel naar de cafés rond het kerkplein om het laatste deel van de wedstrijd te volgen. België verloor met 0-1 van Argentinië.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: