BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Doop Luxemburgse prinses Amalia in Frankrijk

De Luxemburgse prinses Amalia wordt zaterdag gedoopt in het Zuid-Franse Lorgues. Dat heeft het Luxemburgse hof maandag bekendgemaakt.

Prins Félix en prinses Claire hebben de zus van Félix, prinses Alexandra, en de broer van Claire, Felix Lademacher gevraagd peetouders te zijn van hun eersteling.

De doop vindt plaats in de 'Chapelle de Saint Ferréol'. Volgens het hof is de groothertogelijke familie in groten getale aanwezig met onder anderen groothertog Henri en zijn echtgenote Maria-Teresa, de 93-jarige groothertog Jean (overgrootvader van de baby), erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie. Ook de andere ooms en tantes van prinses Amalia komen naar Frankrijk, inclusief de neefjes Gabriel en Noah.

Prins Félix en prinses Claire trouwden vorig jaar september in Frankrijk, waar prins Félix een wijngoed bestiert.

Bron: ANP