BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Felipe leidt zijn eerste kabinetsberaad

Koning Felipe VI heeft vrijdag voor het eerst sinds zijn aantreden op 19 juni een zitting van het Spaanse kabinet voorgezeten. De regering kwam onder leiding van Felipe bijeen in het Zarzuela paleis voor een informatieve bijeenkomst, zo maakte het Spaanse hof na afloop bekend.

Volgens de grondwet heeft de koning het recht op de hoogte te worden gehouden van regeringszaken en kan hij in voorkomende gevallen het kabinetsberaad voorzitten, in overleg overigens met de premier. Koning Felipe keek in het paleis terug op zijn inhuldiging en benadrukte nog eens de scheiding van machten, zoals in de grondwet voorzien. Hij bedankte de ministers voor hun steun de afgelopen jaren, als prins van Asturië - zijn titel als troonopvolger.

De koning zat het kabinet weliswaar voor, maar er werden geen besluiten genomen. Dat gebeurde pas toen de regering weer uit het koninklijk paleis was vertrokken en vergaderde in het Moncloa-paleis, de ambtswoning van premier Mariano Rajoy.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: