BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Felipe opent expositie

In de nationale bibliotheek van Spanje is sinds vrijdag een expositie te zien over de Spaanse kolonisatie van Amerika. De nieuwe Spaanse koning Felipe mocht donderdag de tentoonstelling openen, met onder anderen de Spaanse minister van Onderwijs José Ignacio Wert.

Op de expositie is onder meer een schaalmodel te zien van Manhattan in New York met daarop alle locaties van het werk van de Spaanse architect Rafael Guastavino (1842-1908). De tentoonstelling bevat ook cartografische documenten die onbekend zijn bij het grote publiek, maar volgens de directeur van de Biblioteca Nacional de España van groot belang zijn in de geschiedenis van Spanje en van de Verenigde Staten.

De tentoonstelling heet officieel Diseñar América: el trazado español de los Estados Unidos. Bezoekers kunnen er tot 12 oktober terecht.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: