BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Mohammed pakt uit voor Spaans koningspaar

Koning Mohammed VI van Marokko heeft maandag zijn hele familie opgetrommeld voor de begroeting van het bezoekende Spaanse koningspaar. Behalve de koning en zijn vrouw Lalla Salma waren ook de drie zussen van Mohammed en zijn broer Moulay Rachid aanwezig.

Volgens ingewijden wilde de koning daarmee onderstrepen dat de relaties met Spanje en het Spaanse koningshuis onder koning Felipe, net zo hecht zijn als tot vorige maand onder koning Juan Carlos. Mohammed beschouwde Juan Carlos, voor wie hij veel respect en genegenheid had, als een familielid.

Koning Felipe en koningin Letizia werden op het Mechouar plein bij het koninklijk paleis in Rabat met groot ceremonieel verwelkomd. In het paleis kreeg het koningspaar de hoogste Marokkaanse onderscheiding overhandigd, de Orde van Mohammed.

Visserijverdrag
Volgens Spaanse media kreeg Felipe tijdens het bezoek te horen dat Marokko het visserijverdrag met de EU snel zal ondertekenen. Spaanse vissers hadden aan de vooravond van het kennismakingsbezoek aan Felipe gevraagd dat onderwerp aan te snijden zodat zij weer in Marokkaanse wateren zouden kunnen vissen.

Maandagavond volgde na het vallen van de duisternis een iftar maaltijd, het eten waarmee het vasten van de dag tijdens de Ramadan wordt doorbroken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: