BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar België herdenkt Eerste Wereldoorlog in Luik

Koning Filip en koningin Mathilde van België herdenken maandag 4 augustus in Luik dat het 100 jaar geleden is dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak.

De plechtigheden worden eveneens bijgewoond door tal van buitenlandse staatshoofden. Dit kondigde de persdienst van het koninklijk huis in België donderdag aan. Onlangs schreven Spaanse media al dat de nieuwe Spaanse koning Felipe is uitgenodigd.

Namens Groot-Brittannië nemen prins William en zijn echtgenote Catherine deel aan de herdenkingsdienst in Luik, waarna ze doorreizen naar Bergen om een Britse ceremonie bij te wonen op een militair kerkhof. Hier ligt het graf van de eerste Britse gesneuvelde soldaat van de Eerste Wereldoorlog en van de laatste Britse soldaat.

De Slag om Luik was op 5 augustus 1914 het openingsgevecht van de Duitse invasie van België en de eerste veldslag van de Eerste Wereldoorlog.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: