BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprinses Victoria viert 37e verjaardag

Bij het Zweedse koninklijk zomerverblijf Solliden op het eiland Öland kon het publiek maandag kroonprinses Victoria persoonlijk feliciteren met haar 37e verjaardag.

De viering van Victoria's verjaardag is op het kleine eiland Öland het hoogtepunt van het jaar. Ongeveer 2.000 mensen kwamen om de kroonprinses te feliciteren, zei een woordvoerster van de koninklijke familie. Ook de kleine prinses Estelle had een paar cadeautjes voor haar moeder. Prinses Estelle leek erg van de drukte te genieten en huppelde met een rode bloemenkrans in het haar rond in het gras.

Kroonprinses Victoria nam veel tijd om met haar gasten te praten en om bloemen en geschenken te ontvangen. Sommigen in het publiek stonden al sinds maandagmorgen in de stevige regen te wachten op de komst van de kroonprinses.

Voor de aanwezige fotografen poseerde kroonprinses Victoria 's middags met prins Daniel, haar moeder koningin Silvia en haar dochtertje Estelle voor de ingang van het koninklijke zomerverblijf Solliden bij Borgholm.

Maandagavond is er in het plaatselijke stadion nog een showprogramma waar ook Sofia Hellqvist, de verloofde van prins Carl Philip, haar opwachting zal maken. Het duo kondigde onlangs hun verloving aan. De Zweedse ski-estafetteploeg die in Sotsji deelnam aan de Olympische Spelen, krijgt daar de beurs die naar Victoria is vernoemd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: