BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Amedeo hoopt op Belgische zege

De Belgische prins Amedeo en zijn verloofde Elisabetta Rosboch hopen op een 'Belgische zege' van het Belgische elftal in de WK kwartfinalewedstrijd tegen Argentinië.

Dat zou hun huwelijksdag zaterdag nog 'memorabeler' maken, zo zegt een woordvoerder van het bruidspaar tegenover de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

De mis in de ‘Basilica di Santa Maria in Trastevere’ begint om 17.30 uur, de Rode Duivels komen een half uur later in actie in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. De koninklijke familie met koning Filip voorop is fervent fan van de nationale ploeg zodat in België woensdag even werd gedacht dat de aanvangstijd zou worden verschoven zodat iedereen het duel kan zien.

"België zal Argentinië bekampen tijdens de kerkdienst. Dit zal echter geen implicaties hebben op de timing en de aanwezigheid van de gasten", laat de woordvoerder van Amedeo en Elisabetta weten. "De kerkdienst gaat door op het voorziene tijdstip en ook alle familieleden komen."

Prins Amedeo en Elisabetta zijn volgens de Belgische krant in Rome aangekomen voor hun huwelijk. Prinses Astrid en de rest van het gezin zouden hier ook bij aanwezig zijn.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: