BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Sofia mag mee naar feest voor kroonprinses Victoria

Sofia Hellqvist, de kersverse verloofde van de Zweedse prins Carl Philip, maakt maandag haar officiële debuut met de koninklijke familie. Sofia verschijnt dan aan de zijde van Carl Philip in het atletiekstadion van Borgholm op het eiland Öland voor de viering van de verjaardag van haar aanstaande schoonzus kroonprinses Victoria.

"Het hof heeft bevestigd dat Sofia de viering zal bijwonen", aldus een opgetogen Kay Wiestål, die al decennia het verjaardagsfeest voor Victoria organiseert, tegenover de krant Expressen. Dat komt niet helemaal als een verrassing. Op het moment dat een verloving is aangekondigd, maakt de verloofde deel uit van de koninklijke familie en kan de partner alvast proefdraaien bij publieke evenementen.

Sofia vierde de verjaardag van kroonprinses Victoria op Öland al vaker mee, maar bij het officiële feestprogramma in het stadion moest ze achterblijven in het vakantieverblijf Solliden en kon ze later op televisie een samenvatting zien van het feest met optredens van bekende Zweedse artiesten. "Ik ben ontzettend blij met haar komst", laat Kay Wiestål weten.

'Victoria Dag', zoals het op Öland heet, bestaat uit twee onderdelen. Aan het begin van de middag is het publiek welkom in de tuin en het park van Solliden waar kroonprinses Victoria met haar ouders, echtgenoot prins Daniel en dochtertje Estelle verschijnt om handen te schudden en bloemen in ontvangst te nemen. 's Avonds is er in het sportpark een showprogramma waarbij de hele koninklijke familie op de eerste rij zit. De Zweedse kroonprinses deelt dan ook de naar haar vernoemde sportbeurs uit.

Bron: ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: