BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaans koningspaar brengt bezoek aan Marokko

Het derde kennismakingsbezoek van de nieuwe Spaanse koning Felipe VI en koningin Letizia is aan Marokko. Dat heeft het Spaanse hof bekendgemaakt.

Vanwege de Ramadan, de vastenmaand van de moslims, is het geen eendaags bezoek, maar is de visite verspreid over twee dagen zodat er ook een avond in zit en een gezamenlijk eten mogelijk is.

Koning Felipe en koningin Letizia bezoeken Marokko op maandag 14 en dinsdag 15 juli op uitnodiging van koning Mohammed VI en zijn vrouw prinses Lalla Salma. Naast de ontmoeting met de Marokkaanse vorst, die altijd een bijzondere relatie had met Felipe's vader koning Juan Carlos, staan er gesprekken op de agenda met de Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane, en de Kamervoorzitters Rachid Talbi Alami en Mohamed Cheikh Biadillah.

Het bezoek aan Marokko volgt op eerdere kennismakingsbezoeken aan paus Franciscus in Rome en Portugal eerder deze week. Het is de bedoeling deze maand ook buurland Frankrijk nog te bezoeken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: