BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaans koningspaar brengt kennismakingsbezoek aan Portugal

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia zijn maandagochtend aangekomen in het Portugese Lissabon. Het kersverse koningspaar is in het buurland voor een kennismakingsbezoek.

Het bezoek van het Spaanse koningspaar duurt een dag. Ze werden ontvangen door de president van Portugal Anibal Cavaco Silva. Vervolgens stond er een lunch op het programma met de president en zijn vrouw Maria in het nationaal paleis in Belém. Ook zullen er ontmoetingen plaatsvinden met de Portugese premier Pedro Passos Coelho en de voorzitter van het parlement, Maria de Assunçao Esteves.

Het is de tweede buitenlandse reis van koning Felipe en koningin Letizia. Zij gingen eind juni op audiëntie bij paus Franciscus.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: