BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaans koningspaar naar Portugal

Het Spaanse hof heeft bekendgemaakt dat het nieuwe koningspaar volgende week maandag op kennismakingsbezoek gaat in buurland Portugal.

Het is de tweede buitenlandse reis van koning Felipe en koningin Letizia die eerder al op audiëntie gingen bij paus Franciscus.

Uit het programma voor het eendaagse bezoek valt op te maken dat de formule die koning Willem-Alexander vorig jaar bedacht voor de kennismaking met bevriende staatshoofden school heeft gemaakt. Na België met koning Filip lijkt nu ook Spanje de blauwdruk te volgen.

Dat betekent een ontvangst en lunch bij het staatshoofd, in dit geval bij president Aníbal Cavaco Silva en zijn vrouw Maria in het nationaal paleis in Belém, en ontmoetingen met de Portugese premier Pedro Passos Coelho en de voorzitter van het parlement, Maria de Assunçao Esteves.

Volgens het hof staan er in juli nog meer kennismakingsbezoeken op het programma, maar data en bestemmingen zijn nog niet bekendgemaakt. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is in andere landen, wordt de koninklijke agenda doorgaans pas één week van tevoren gepubliceerd. Felipe en Letizia gaan in elk geval snel naar Frankrijk en Marokko.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: