BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Felipe doet mee aan zeilwedstrijd

Koning Felipe heeft woensdag traditiegetrouw meegedaan aan de zeilwedstrijden om de Copa del Rey, de zogenoemde Koningscup, op het Spaanse eiland Mallorca. De Spaanse koning deed mee met het zeilteam Aifos.

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

De Kist

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Het is niet voor het eerst dat Felipe meedoet aan de zeilwedstrijd. En ook zijn vader, koning Juan Carlos, deed al vaker mee aan de regatta. Op de website van de Copa del Rey staat dat de koning donderdag waarschijnlijk weer meedoet aan een wedstrijd. Hij zou dan wel met een andere boot meevaren.

Het is de 33e keer dat de zeilwedstrijd wordt georganiseerd. Woensdag was de derde dag van de regatta, die nog tot 9 augustus duurt. De koning kwam eerder deze week aan op het eiland, samen met zijn vrouw koningin Letizia en hun twee dochters. Dinsdag stond er gelijk een fotosessie met de media op het programma en woensdag ontmoette Felipe een aantal lokale bestuurders in het koninklijk paleis La Almudaina in Palma.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: