BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mary reikt prijs uit aan Salman Rushdie

De Deense kroonprinses Mary heeft zondag in Odense de Hans Christian Andersen Literatuurprijs uitgereikt aan de Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie.

De Hans Christian Andersen Literatuurprijs is de Deense internationale literaire prijs. De onderscheiding is bedoeld als eerbetoon aan de invloed van Hans Christian Andersen op schrijvers over de hele wereld. In het werk van de winnaars moeten dan ook overeenkomsten zijn met de boeken van Andersen.

De prijs die Mary uitreikt bestaat uit een bronzen sculptuur van 'het lelijke eendje' (naar een sprookje van Andersen uit 1843), gemaakt door de beeldhouwer Stine Call Hansen. Verder krijgt Rushdie een cheque van 500.000 dollar, plus het diploma De schoonheid van de zwaan.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: