BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Felipe en Letizia bij klimaattop in New York

Het Spaanse koningspaar is deze week in New York waar koning Felipe de komende dagen de klimaattop en de opening van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zal bijwonen. Het is de bedoeling dat de nieuwe koning in de marge van de vergaderingen ook een kennismakingsgesprek heeft met de Amerikaanse president Barack Obama.

Koning Felipe VI heeft beide bijeenkomsten in New York al voor zijn aantreden als koning deze zomer in zijn agenda gezet. Het geeft hem de kans om de vele staatshoofden en regeringsleiders die naar de Amerikaanse hoofdstad komen, te ontmoeten.

Bekenden zijn er ook, zoals koningin Máxima en prins Albert van Monaco die eveneens vanwege de Algemene Vergadering en alle daarmee samenvallende bijeenkomsten in New York zijn.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: