BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Camilla bij uitreiking literaire prijs

Camilla, de hertogin van Cornwall, heeft dinsdagavond de Man Booker Prize uitgereikt aan de Australische schrijver Richard Flanagan. Hij won de prestigieuze prijs voor zijn roman The Narrow Road to the Deep North.

Het was de tweede achereenvolgende keer dat Camilla, de echtgenote van prins Charles, de Man Booker Prize uitreikte. Zij is beschermvrouw van een aantal organisaties die geletterdheid bevorderen.

De roman van de 53-jarige Flanagan speelt zich af tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn in de Tweede Wereldoorlog. Naast de roman van Flanagan waren boeken genomineerd van Karen Jay Fowler, Joshua Ferris, Howard Jacobson, Neel Mukherjee en Ali Smith.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook