BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Carl Philip en Sofia trouwen op 13 juni

Liefhebbers van het Zweedse koningshuis zetten zaterdag 13 juni in de agenda. Dan trouwt prins Carl Philip van Zweden met zijn verloofde Sofia Hellqvist. Het Zweedse hof maakte donderdag de datum van de plechtigheid bekend. Het echtpaar trouwt in de koninklijke kapel van het paleis in Stockholm.

''We kijken uit naar een zomerse bruiloft in het midden van juni, dan is Zweden erg mooi. Het wordt een prachtige dag voor ons en we kijken er erg naar uit'', zeggen prins Carl Philip en Sofia.

Eind juni maakte het stel hun verloving bekend. Dat was geen verrassing. Carl Philip en Sofia zijn al sinds 2010 samen, en op koninklijke hoogtijdagen was het voormalige model al op de achtergrond aanwezig.

Met het huwelijk van prins Carl Philip zijn alle drie de kinderen van koning Carl Gustaf en koningin Silvia volgend jaar het huis uit.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: